У Врању одржане Регионална и Републичка Домијада

Врање је био домаћин регионалне, 24. по реду Домијаде. Учествовали су ученици средњих школа из 13 домова југоисточног региона Србије, који ће се такмичити у неколико спортских дисциплина. Организована су такмичења у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стрељаштву, стоном тенису и шаху. Такмичења су се одржавала у Спортској хали и салама Хемијске, Медицинске и Економске школе.

Градски већник за спорт Ненад Ђорђевић је отварајући ову спортску манифестацију нагласио да је Дом ученика у Врању својим успесима заслужио да буде домаћин овог спортског догађаја и пожелео свим такмичарима успех уз фер и коректну игру.

На 24. регионалној Домијади у Врању учествовало је 18 екипа са 420 такмичара, који су дошли у пратњи стотинак васпитача. Град Врање и Дом ученика ове године добили су двоструку улогу.

Поред регионалне, Град Врање је 2019. био први пут, домаћини и републичке Домијаде.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић свечано је означио почетак 23. Републичке Домијаде ( мај).  Били су присутни представници 30  домова из 5 региона. Близу 450 ученика такмичило се у 6 дисциплина у Спортској хали Врање, сали Економско трговинске школе и Дома ученика средњих школа Врање.

Медијски пројекат „Буди спортски тип“  подржан је из буџета Града Врања  на основу Јавног позива за суфинансирање пројеката за производњу медијских садржаја  за радио, интернет  и штампане медије и новинске агенције  у  2019. години.