Промоција песмарице „Распевани стихови“

Одржана је промоција дечије песмарице „Распевани стихови“, која је дело аутора Жикице Димитријевића, који је аутор девет изабраних песама, а чије је композиције написала наставница и диригент  Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Александра Савић.  Илустрације су дело познате и признате врањске уметнице Весне Маринковић Станковић.

Промоција ове необичне песмарице је протекла у одлично атмосфери, а посебну драж су давала деца, којима је превасходно ова песмарица и намењена. Опште одушевљење код деце је изазвао аутор песама, Жикица Димитријевић, када је прочитао једну своју необављену (за сада) песму на дијалекту.

Поред аутора ове песмарице необичног облика, у име Градског већа и града Врања, говорила је градска већница за културу, г-ђа Зорица Јовић, која је бираним речима похвалила наш пројекат и бираним речима причала о ентузијазму целе екипе која је учествовала у његовој реализацији.

Велика захвалност за то што је ова песмарица угледала „светлост дана“, припада граду Врању, пошто је град преко пројектног суфинансирања и градског министарства за културу одобрило део средстава за штампање песмарице.  

Иначе, ова промоција је одржана у склопу обележавања „Дечије недеље“.

На крају вечерашње промоција, сва присутна деца су добила свој примерак ове интересантне и необичне дечије песмарице.

 

У наставку, погледајте галерију слика са промоције песмарице: