Overload 2023 – Три дана доброг звука у Владичином Хану

Музички фестивал Overload у Владичином Хану већ је добио значајно место на фестивалској мапи Србије.

Сада већ традиционално, последњег викенда у јулу, Владичин Хан је место одличне музике и још боље забаве. Овогодишњи програм, деветог по реду фестивала, био је разноврстан и свако је могао да ужива на основу афинитета.

Прве вечери наступили су „Iron Made In Ni“, „A Moonshine spirit“, и „Centurion“.

Изузетан пријем имали су момци из бенда „Весела машина“, а рок легенде „Електрични оргазам“ одушевили су посетиоце. Програм су закључили врањски „Посланици“.

                 

Други дан био је резервисан за наступе бендова „Краљевски апартман“, „357“, „Е-Play“ и „Кербер“. Искусни музички вукови из Ниша и јединствени вокал Горана Шепе Галета привукли су публику свих генерација. Певали су се и нови и стари хитови дуже од 2 сата, а било је посетилаца из целе Србије, Северне Македоније и Бугарске.

           

Трећи дан Overload- а увек је намењен млађој публици и тренутно актуелној музици. На жалост, због лошег времена скраћени су наступи свих учесника од DJ Pop-a, бендова Rodjeni, Micka Lifa, Grca, Fox I Surreal и изузетно популарног Voyage. Велики број младих дошао је са свих страна да ужива у њиховој музици, посебно у последњем наступу. Ни киша их није спречила у томе.

За посетиоце је приређен и богат ватромет.

Посебан сегмент Overload- а, неодвојив од рок музике, нешто по чему је Владичин Хан постао препознатљив, је Мото скуп у организацији Мото клуба „Човек и машина“ из Владичиног Хана. Више од 1000 бајкера  из целе земље, Бугарске, Северне Македоније, Хрватске,Грчке, Швајцарске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе дошли су да се друже, уживају у музици, добро забаве.

За све њих био је обезбеђен бесплатан камп на Спортском центру „Куњак“ уз слободан улаз на базен и све концерте, уз организоване заједничке ручкове.

Пажњу су привукле бајкерске игре, али је увек посебан доживљај дефиле моћних двоточкаша улицама Хана.

Мотоцикли разних марки, од оних слабијих, па све до јаких машина које вреде читаво богатство пролазе сваке године кроз град уз добродошлицу и поздрав Ханчана. Бајкере спаја једна иста страст, а то је звук мотора, слобода и јединство са природом.

     

Са великом радошћу долазе у Владичин Хан. Прича је разних.

Гости из Бугарске и Македоније су стални посетиоци. Допада им се гостопримство домаћина, дружење у кампу, музика. Не представља им потешкоћу што неки морају да пређу и по неколико стотина километара да би довде дошли.

„Ово нема цену. Људи су овде позитивни, драги, ми се увек лепо проведемо“, поручује популарни „Дедо“.

„Ми смо братски народи, уживамо у гостима код вас, али настојимо и да узвратимо гостопримство“, каже Тони из Северне Македоније.

„Бајкери имају веелико срце, доказани су пријатељи, хуманисти. Ми смо ово дружење почели скромно, али смо с годинама сазревали, повећавали круг пријатеља. Обилазимо и друге бајкерске фестивале и дружења у региону и зато су наши „другови по мотору“ дошли код нас. Фестивал  Overload нуди разне садржаје, а музика је оно најбоље и по томе смо заиста препознатљиви“, каже Јовица Јовановић председник Мото клуба „Човек и машина.

Ако је судити по посети, доброј музици, расположењу, задовољству посетилаца, и девети Overload музички фестивал испунио је очекивања организатора и још једном потврдио своје значајно место на фестивалској сцени Србије.

Све ово можете погледати и у видеу који смо припремили за вас на нашем  YTB каналу https://www.youtube.com/channel/UC0Xidi6L-Kp1yvgunb7UsLg   –  Cuvari Srbije – Чувари Србије :

 

https://www.youtube.com/watch?v=ji4EOqRP4Lg