Отворено првенство у слалому на ролерима

Под покровитељством града Врања, а у организацији Скијашког клуба „Бесна кобила“ у Врању је  почетком августа, одржано Отворено првенство Србије у слалому на ролерима.

Такмичило се 95 такмичара из Летоније, Немачке, Пољске, Чешке, Словачке, Италије и Србије. Прва трка одржана  је у суботу 3. августа, а друга у недељу 4. августа.

Градски већник  за спорт, Ненад Ђорђевић нагласио је да ће Врање свим такмичарима из земље и иностранства бити добар домаћин и да ће се запослени у јавним предузећима „Водовод“, „Комрад“,“ Паркинг сервис“, Туристичка организација и Спортски савез потрудити да им у време такмичења ништа не недостаје. „Град ће увек подржавати овакве догађаје, а трудићемо се да их у наредном приоду буде што више“, рекао је Ђорђевић.

Поводом одржавања једног оваквог значајног спортског догађаја у Врању, на Бесној кобили је организован Ролер камп под покровитељством Светске ролер федерације.

У категорији девојчица до шест година, првог дана трке, треће место  освојила је Мина Стојановић из Спортског удружења Екстрим из Ниша, друго је припало Даници  Илић из СК Бесна кобила, а прва, у овој категорији је Петра Стојиљковић из истог клуба.

Дечаци  узраста до  шест година, у  оба дана трке, имали су следећи успех: Лазар Антић из СК Бесна кобила био је трећи, други је његов клупски друг Ђурађ Љубић, а прво место заузео је  Лазар Спасић, такође из истог клуба.

Треће место у категорији девојчица до осам година, на такмичењу, припало је Дуњи Ђокић из Ниша, друга је била Марта Бранковић из нишког клуба Екстрим, а прва је Дуња Арсић чланица СК Бесна кобила Врање.

У категорији дечака до осам година, првог дана трке, треће место освојио је Словенац Огриз Терж , други је Никола Костадиновић из Врања, а прво место освојио је његов рођени брат Страхиња Костадиновић.

У категорији девојчица до десет години, трећа је Дарија Антић из Ниша, друго место припало је Маши Јовић чланици СК Бесна кобила, а најбоља у овој категорији је њена клупска другарица, Петра Љубисављевић.

У истој категорији, у мушкој конкуренцији, прво место освојио је Патрик Капала из Пољске.

У категорији девојчица до 12 година, првог дана трке, трећа је Митра Бранковић из Ниша, сребрну медаљу освојила је Анастасија Стојановић из СК Бесна кобила, а злато је освојила Стефана Стојановић из истог клуба.

У мушкој конкуренцији, до 12 година, трећи је Шпегељ Тире, други је Хендлер Ајн, обојица чланови СК Вузеница, а први у овој категорији је Георг Шмалц из Летоније.

У категорији девојчица до 14 година, оба дана сребрном медаљом окитила се Каја Сретић чланица СК Бесна кобила, а злато је и у суботу и недељу припало њеној клупској другарици Емилији Арсић.

У категорији девојчица до 16 година, првог дана трке, треће место освојила је Ига Бартовска из Пољске, друга је Италијанка Катерина Сиригои и прва Каролина Аратајчи из Пољске.

У категорији јуниорки, оба дана такмичења, друго место освојила је Милица Петковић, чланица СК Бесна кобила, а прва је њена клупска другарица, најбоља српска такмичарка Миа Дединац.

У категорији сениорки, оба дана такмичења, четврто место освојила је Рут Штимфл из Немачке, чланица Темпиш тима, трећа је Анастасија Веселиновић из СК Бесна кобила Врање, друга је Ања Новак из Пољске, а најбоља у овој категорији је Јулија Шлегел из Немачке.

У категорији сениора, треће место првог дана трке освојио је Неит Марсар из Ролерског клуба Крањ из Словеније, други је Францис Штимфл из Немачке, а шампион у овој категорији је његов брат Патрик Штимфл.

Треће место припало је њеној клубској другарици Нађи Стаменковић, друга је Даница Илић из истог клуба, а шампионка у овој категорији, као и првог дана трке је Петра Стојиљковић из СК Бесна кобила.

У женској категорији, до осам година, трећа је њена клубска другарица Дуња Стојиљковић, сребром се окитила Дуња Ђокић из Ниша, а златом, Дуња Арсић чланица СК Бесна кобила Врање.

У категорији дечака до осам година, трећи је Никола Костадиновић члан СК Бесна кобила, друго место освојио је његов рођени брат и шампион у Србији у овој категорији Страхиња Костадиновић, а први је Матеус Капала из Пољске.

Треће место у женској  категорији до десет година,  освојила је Ана Живковић чланица СК Оса из Крагујевца, друга је Петра Љубисављевић из Врања, а најбоља у овој категорији је Врањанка Маша Јовић.

Треће место у категорији до 12 година,  припало је Аникији Премовић чланици СК Оса из Крагујевца, друга је Стефана Стојановић СК Бесна кобила, а златом се окитила њена другарица из клуба Анастасија Стојановић.

У категорији девојчица до 16 година треће место освојила је Италијанка Катерина Сиригои, друга је Каролина Аратајчи из Пољске, а шампионка у овој категорији је Ига Бартовска из Пољске.

У категорији сениора треће место освојило је Алеш Север из Италије, други је Францис Штимфл из Немачке, а шампион у овој категорији, Патрик Штимфл.

Награду за најбрже постигнуто време оба дана такмичења освојила је Миа Дединац из Врања која је освојила треће место, друга је Ања Новак из Пољске, а за најбржу такмичарку проглашена је Јулија Шлегел из Немачке.

Трећи такмичар за најбоље постигнуто време у оба дана трке је Георг Шмалц из Летоније, други је Немац Францис Штимфл, а најбржи је његов брат Патрик Штимфл.

Вожња ролера за многе је велики изазов, а сви они који су одувек желели да науче да возе, могу се придружити новосадској групи ролераша, и учити од правих познавалаца ове вештине. Биће ту сигурно и понеки пад и изгребано колено, али адреналин, добра забава, активно проведено вече, и сатисфакција када погледате да сте прешли 20 километара, учиниће да сигурно пожелите опет да обујете ролере.

 

Медијски пројекат „Буди спортски тип“  подржан је из буџета Града Врања  на основу Јавног позива за суфинансирање пројеката за производњу медијских садржаја  за радио, интернет  и штампане медије и новинске агенције  у  2019. години.